Servicehälsans logo

 Vaccinationer   

Välkommen till vår vaccinationsmottagning. Vi vaccinerar gammal som ung men du ska ha fyllt ett år. Barn under 16 år vaccineras
endast i sällskap av målsman eller annan vuxen.


När ska du inte vaccinera dig?
Du bör vanligtvis inte vaccinera dig om du har en allvarlig infektion i kroppen och tar antibiotika eller befinner dig i ett tidigt stadie av en graviditet. I vissa situationer är det dock så pass viktigt med skydd att du bör vaccinera dig ändå. Kontakta oss för rådgivning. Det finns alltid en läkare att tillgå på mottagningen.

Var ute i god tid
Många vaccin behöver tas vid upprepade tillfällen (i en serie), vilket medför återbesök under en tid. För andra vaccin tar det dagar eller veckor innan fullt skydd uppnås. Om du behöver skydd vid en viss tidpunkt rekommenderar vi därför att du bokar in ett besök så tidigt som möjligt. Detta för att du ska få bästa möjliga skydd.

Är du stickrädd?
Berätta gärna för oss om du är rädd för nålar. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig.

Ditt besök hos oss
På mottagningen frågar vi dig om ditt allmänna hälsotillstånd och dina allergier. Därefter informerar vi dig om vilket skydd vi rekommenderar, svarar på eventuella frågor du har och ger dig din vaccination. I särskilda fall görs en förundersökning innan din vaccination, men det brukar sällan behövas.

Om du ska komma tillbaka för fler vaccinationer inom samma serie får du vanligtvis en ny tid direkt. Efter första eller andra besöket får du också ett vaccinationskort med dig hem.

Vaccinationer


Vi vaccinerar mot:
- Polio
- Stelkramp
- Hepatit A och B
- TBE
- Influensa
- Lunginflammation

 

Beställ tid hos sköterska: 
 

021-481 89 50

--------------------